Starostlivosť o počítač

Starostlivosť o počítač

Tento týždeň sa venujeme starostlivosti o počítač. Ako každý spotrebič, aj domáci počítač, či notebook si vyžaduje určitú údržbu. Každý nový počítač má svoj oficiálny operačný systém. Aké programy si môžeme voľne inštalovať do počítača? Pýtal sa Dalibor Uhlár odborníka na informačné technológie Ondreja Macka. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte jedna rada, ak nájdete niekde na ulici USB kľúč – ani zo zvedavosti ho neotvárajte vo vašom počítači. Môže obsahovať vírus, ktorý môže poškodiť váš počítač.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najčastejšie pracujeme s klávesnicou, ktorú treba tiež udržovať čistú. Ako? Pýtal sa Dalibor Uhlár odborníka na informačné technológie Ondreja Macka.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Radíme si celý týždeň ako sa starať o počítač či notebook. Včera sme sa venovali vizuálnej čistote domáceho počítača. Dnes si povieme, kedy je vhodné ísť s počítačom do servisu. Dalibor Uhlár sa pýtal odborníka na informačné technológie Ondreja Macka,  čo je takým rozoznávacím signálom, že už nestačí domáca oprava?

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nepoužívaná nabitá batéria sa časom sama vybije, pred použitím bude potrebné ju znova nabiť. Veľké teplotné rozdiely rovnako ako vlhkosť batérii neprospievajú.

Dnes si náš seriál ešte stručne zrekapitulujeme. Dalibor Uhlár sa opýtal odborníka na informačné technológie Ondreja Macka - prečo je dôležitá pravidelná údržba operačného systému?

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A najdôležitejšia je samozrejme prevencia. To znamená priebežne robiť aktualizácie a dbať na čistotu disku a samotného počítača. Týmto predídete mnohým problémom, ktoré vás môžu postretnúť pri zanedbanej údržbe. Od pondelka už budeme hovoriť o tom, ako produkovať menej odpadu.




Autor: Dalibor Uhlár; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame