Henrieta Peškovičová - Kundrátová je propagátorka zdravej výživy. Verejnosti je známa svojimi originálnymi receptami , skúsenosťami z prípravy jedál z profesionálnej kuchyne a prednáškami, v ktorých sa venovala vplyvu jedla na organizmus človeka. Presadzuje filozofiu, že jedlo je naša energia, bez energie by nám nefungoval organizmus a teda by sme neboli. Je vegetariánka a svoje recepty ako jedna z prvých zverejnila aj na sociálnych sieťach. S mikrofónom za ňou zašla Hana Michalčíková.
Polievka Hokkaido s pečenými paradajkami a karfiolom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: asi kilogramovú tekvicu Hokkaido, 500 gramov paradajok a jeden menší karfiol. Najskôr si upečieme paradajky. Potom dáme variť do vody s bobkovým listom rozkrájanú tekvicu, pridáme karfiol , vňate zeleru a petržlenu a uvaríme domäkka. Scedíme, trochu vývaru si odložíme bokom a ostatné spolu s trochou olivového oleja a pečenými paradajkami rozmixujeme. Trochu z kaše si odložíme na nátierku. Rozmixovanú zeleninovú kašu dolievame vývarom na takú hustotu ako máme v polievke radi. Zvyšok kaše, ktorú sme si odložili na nátierku už neriedime vývarom, ale ochutíme opečeným sójovým syrom Tofu. Rozmixujeme zvlášť píniové alebo kešu oriešky a pridáme do nátierky.