Zapekané palacinky

Zapekané palacinky

Chuť na piatkový obed si aj dnes urobíme s receptom foodblogerky Henriety Peškovičovej- Kundrátovej  -propagátorky zdravej výživy. Naučí nás jedlo, ktorého výhodou je, že ho môžete podávať teplé, ale aj studené ako dezert. Uspokojí chúťky detí, vegetariánov aj všetkých tých, ktorí si v pôstnom období vychutnávajú bezmäsité jedlá. Pokračuje Hana Michalčíková.  

Zapekané palacinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na zapekané kváskové palcinky, ktoré nás dnes učila pripravovať Henrieta Peškovičová- Kundrátová potrebujeme: 2 lyžice kvásku, špaldovú hladkú múku, vodu, kokosové alebo kravské mlieko, 3 lyžice kokosového cukru, jeden vyškriabaný struk vanilky, alebo vanilkový cukor, štipku soli a 3 vajíčka.
Postup: Do veľkej zapekacej misy dáme vajíčka s cukrom, rozšľaháme, postupne pridáme tekutiny a keď ich máme rozšľahané aj s vajíčkami , pridáme múku. Prisypávame dovtedy, kým nevznikne tekutá hmota krémovej konzistencie. Asi hodinu necháme odstáť a pečieme palacinky, Tie naplníme zmesou tvarohu, cukru, pridáme aj jedno nastrúhané  jablko a môžeme aj škrob, aby nám plnka pri pečení dobre zhustla. Palacinky naplníme, poukladáme do vymastenej misy a zalejeme hmotou, ktorú si pripravíme zo šľahačkovej smotany, 4 lyžíc Quinoy, /Kinoy/-vločiek, škorice, klinčekov a môžeme pridať aj vajíčko. /Nahradiť ho môžeme dvoma lyžicami pomletého ľanu/. Zapekáme pri 200 stupňoch asi 20 minút.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame