Výchova detí

Výchova detí

Výchova detí vyžaduje nielen lásku, obetavosť, porozumenie a také tie poetické hodnoty, ale aj celkom prozaické zručnosti. Ako sa s dieťaťom dohovoriť a nestratiť pri tom nervy – to budeme radiť tento týždeň. Začíname elementárnou komunikáciou. Pokračuje Marcel Hanáček.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú témy, ktoré sú tenkým ľadom na diskusiu, lebo koľko ľudí, toľko názorov. Jednou z nich je aj výchova detí. Každý vychováva po svojom a každý vie, že občas príde chvíľa, keď by najradšej ušiel niekam preč. Netvrdíme, že naše rady sú najlepšie, ale vieme, že väčšinou fungujú. Niekoľko ďalších má Marcel Hanáček.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak sa to robí. Napokon, tento spôsob komunikácie by sme určite prijali aj v komunikácii s kamarátmi, kolegami, nadriadenými, či podriadenými. Tak prečo to nepoužiť rovno doma?

Zvláštnou kapitolou je jedlo. Sú deti, ktoré zjedia všetko – ak také máte, blahoželáme, ste menšina. Ako prežiť stravovanie dieťaťa v pokoji? Pokračuje Marcel Hanáček.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo by mali a čo by nemali robiť naše deti? Odpoveď na túto otázku asi poznajú najlepšie rodičia, ale prax psychológov, učiteľov, či vychovávateľov ukazuje, že na niektoré veci zabúdame, alebo nevieme, že sú potrebnejšie, ako si myslíme. Dnes odpovieme na otázku popoludňajšieho spánku detí. Pokračuje Marcel Hanáček.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Radiť pri výchove detí je citlivá téma, lebo vlastné dieťa najlepšie poznajú rodičia. Ale aj tým najlepším sa môže stať, že dieťa má v škôlke, alebo v škole problémy. A potom je neskoro pýtať sa, kde sme spravili chybu. Veľa chýb sa môže stať pri nesprávnom používaní technológií – o tom bude dnes niekoľko dobrých rád, ktoré má Marcel Hanáček.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko zopár dobrých rád na citlivú tému výchovy detí. Boli to len rady – ako rodičia viete najlepšie, čo vaše deti potrebujú, tak držíme palce. Na budúci týždeň budeme radiť vo veľkonočných prípravách.

Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame