Tento týždeň sme vám už ponúkli recept na klasickú fazuľovú polievku z dedinky Choča. Zdenka Grgulová vám poradí, ako si pripraviť krémovú polievku z tekvice hokaido. Chutila aj Viere Horákovej.
Polievka z tekvice hokaido Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu polievky z tekvice hokaido potrebujete:
Tekvicu, maslo, kvalitný olivový olej, čierne korenie, nové korenie, tekvicový olej, zázvor a cibuľu a zemiak
Postup: tekvicu nakrájame na kúsky, vyberieme jadierka, pokvapkáme olejom a dáme zapiecť.
Lyžičkou vydlabeme dužinu, na masle opražíme cibuľku, pridáme na drobno nakrájané zemiaky, a tekvicu, zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme korenie a necháme variť. Po 15 tich minútach všetko pomixujeme. Ak máte chuť, môžete dochutiť sladkou smotanou.