Patizónové krokety

Patizónové krokety

Patizón tvorí z deväťdesiatich percent voda, obsahuje minimum sacharidov, je preto ideálny pre ľudí s nadváhou. Obsahuje vitamíny A, B a E a nenasýtené mastné kyseliny. Z minerálnych látok je v ňom zastúpený draslík, fosfor, chlór, meď, vápnik, zinok a železo. Patizón je ľahko stráviteľný a má vysoký obsah vlákniny. Aby nám chutil, a prípadne potešil aj hostí, urobíme si z neho krokety.   Tento týždeň  nám varí Beáta Repíková so zberateľom receptov, Bratislavčanom Renatom Magátom.      

Patizónové krokety Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budeme potrebovať: 1 stredne veľký patizón, soľ, 3 vajcia, 6 lyžíc ovsených vločiek, 1 lyžicu polohrubej múky, olej.

Postup: patizón nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, osolíme a odložíme asi na 10 minút. Potom vytlačíme a zlejeme prebytočnú šťavu, pridáme ovsené vločky, žĺtky, soľ, múku a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Lyžicou vykrajujeme stredne veľké krokety, ktoré postupne  vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame s opekanými, tatárskou omáčkou a zeleninovým šalátom.
Zajtra si pripravíme kôprový osúch.

Autorka: beáata Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame