Finančné príspevky

Finančné príspevky

Tento týždeň by sme rodičom radi poradili pri poberaní rôznych príspevkov. Martina Švirlochová začína nárokom na materské. Peter Višváder zo Sociálnej poisťovne, odpovedá na otázku: Môže poberať materské iná osoba, okrem otca a matky dieťaťa? 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Martina Švirlochová sa dnes v Sociálne poisťovni ale aj na Úrade práce pýtala na rôzne situácie, ktoré sa v rodine vyskytnú a potom rodičia často nevedia na čo majú nárok. Známe PN-ky či ÓČRky - vieme ich zladiť s poberaním rodičovského príspevku? Najskôr odpovedá Jana Lukáčová z Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dobrej rade tento týždeň riešime príspevky, ktoré najčastejšie poberajú rodičia malých detí a rôzne situácie, ktoré súvisia s jeho poberaním. Dnes si posvietime na rodičovský príspevok. Na otázky Martiny Švirlochovej odpovedá Jana Lukáčová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Kto  môže poberať rodičovský príspevok okrem rodiča dieťaťa?

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa Martina Švirlochová  pozrela na rôzne situácie, ktoré vznikajú rodičom malých detí pri poberaní príspevkov.  Môžem poberať rodičovský príspevok, ak pracujem v zahraničí, ale mám trvalý pobyt na Slovensku? Aj dnes vám radí Jana Lukáčová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Našu tohto týždňovú dobrú radu a rôznych príspevkoch a situáciách, ktoré môžu poberať a riešiť pracujúci rodičia, ukončíme pri príspevku na starostlivosť o dieťa. Martina Švirlochová sa Jany Lukáčovej, riaditeľky kancelárie generálneho riaditeľa Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny spýtala, kto vôbec môže poberať tento príspevok.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bolo niekoľko situácií, ktoré vznikajú pri poberaní príspevku z Úradu práce, od budúceho týždňa nám Marcel Hanáček pridá pár rád, ako sa tešiť v práci úspechu.

Autorka: Martina Švirlochová; Ilustr, foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame