Rady začínajúcim podnikateľom

Rady začínajúcim podnikateľom

Tento týždeň poradíme tým, ktorí chcú začať podnikať. Čo všetko treba na začiatku zvážiť, aké sú riziká a odkiaľ vziať potrebné financie?  Richard Šümeghy oslovil dlhoročnú podnikateľku a poradkyňu Združenia podnikateľov Slovenska  Jaroslavu Lukačovičovú.  

Rady začínajúcim podnikateľom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň začíname podnikať. Môžeme si založiť živnosť alebo eseročku. Kedy môžeme podnikať ako fyzická a kedy ako právnická osoba, opýtal sa Richard Šümeghy poradkyne Združenia podnikateľov Slovenska Jaroslavy Lukačovičovej.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes vám povieme, čo si podnikateľ môže dať pri podnikaní do svojich výdavkov. Richard Šümeghy oslovil poradkyňu Združenia podnikateľov Slovenska Jaroslavu Lukačovičovú, ktorá hovorí, že existujú dve skupiny výdavkov.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám radíme, čo všetko by ste mali vedieť, ak sa rozhodnete podnikať. Kto a akým spôsobom musí viesť účtovníctvo, na to sa opýtal Richard Šümeghy  Jaroslavy Lukačovičovej  zo Združenia podnikateľov Slovenska.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme, čo všetko by ste mali vedieť, ak sa rozhodnete  podnikať. Ako je to s platením povinných odvodov? Richard Šümeghy oslovil poradkyňu Združenia podnikateľov Slovenska Jaroslavu Lukačovičovú, ktorá hovorí, že platiť musíte dva druhy odvodov.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa teda rozhodnete podnikať, držíme vám palce. A na budúci týždeň zmeníme tému, bude už na prázdninovú nôtu.



Autor: Richard Šümeghy; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame