V zime zahreje, v lete osvieži, zasýti a v neposlednom rade naše telo uzdraví. Reč je o polievke, ktorá je pre mnohých pravidelnou súčasťou obeda. Nájdu sa však aj takí, ktorí polievky neobľubujú a radšej ich v strave vynechávajú. Kto vie, možno aj preto, že varia stále tie isté. Tento týždeň vám pár tipov na netradičné polievky ponúkne Daniel Hrivňák. Ochutnáva Viera Horáková.
Rybacia polievka s drvenými paradajkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Zmes rýb, môže byť losos, zubáč, alebo tuniak, soľ, korenie, olivový olej, drvené paradajky v plechovke, čerstvé šampiňóny, cesnak.
Postup:
Ryby si očistíme, nakrájame na malé kocky, zarestujeme na cesnaku a cibuli, pridáme paradajky, šampiňóny pokrájané na kocky, všetko povaríme, pre chuť môžeme pridať trocha alkoholu. Príprava krátka, chuť výborná.