Kapustníky z lístkového cesta

Kapustníky z lístkového cesta

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Včera sme ochutnali kukuricovo - jablkový šalát a pretože známa módna návrhárka miluje kapustu - tak dnes to budú  kapustníky z lístkového cesta. Miroslavovi  Würflovi  najskôr začala rozprávať, aké suroviny si musíme pripraviť. 

Kapustníky z lístkového cesta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

2 balenia rozvaľkaného cesta
cca 500 g kyslej kapusty
1 cibuľu
2 veľké lyžice masla
1 mäkký tavený syr 
1 vajíčko na potretie
na posypanie tymian

Postup:

nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na masle
pridáme vyžmýkanú a trochu pokrájanú kapustu  a dusíme asi 20 minút
kapustu necháme vychladnúť a potom ju ukladáme  na lístkové cesto, ktoré sme rozdelili na 8 štvorcov (čiže z dvoch ciest budete mať 16 ks)
do vloženej kapusty „schováme“ asi malú lyžičku taveného syra
urobíme batôžky (16 ks), dáme na plech, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme tymianom
dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút, pokiaľ nechytia hnedý nádych
ešte teplé podávame

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr.foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame