Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Včera sme ochutnali kukuricovo - jablkový šalát a pretože známa módna návrhárka miluje kapustu - tak dnes to budú kapustníky z lístkového cesta. Miroslavovi Würflovi najskôr začala rozprávať, aké suroviny si musíme pripraviť.
Kapustníky z lístkového cesta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
2 balenia rozvaľkaného cesta
cca 500 g kyslej kapusty
1 cibuľu
2 veľké lyžice masla
1 mäkký tavený syr
1 vajíčko na potretie
na posypanie tymian
Postup:
nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na masle
pridáme vyžmýkanú a trochu pokrájanú kapustu a dusíme asi 20 minút
kapustu necháme vychladnúť a potom ju ukladáme na lístkové cesto, ktoré sme rozdelili na 8 štvorcov (čiže z dvoch ciest budete mať 16 ks)
do vloženej kapusty „schováme“ asi malú lyžičku taveného syra
urobíme batôžky (16 ks), dáme na plech, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme tymianom
dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút, pokiaľ nechytia hnedý nádych
ešte teplé podávame