Morušová terina

Morušová terina

Aj dnes listujeme v Sladkom morušovom receptári autorky Jarmily Bátovskej. Na ďalší recept sa Michal Herceg pýta Magdalény Zimanovej z Pukanca, kde sa stromom moruší darí najlepšie z celého Slovenska. 

Morušová terina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme postup pri príprave morušovej teriny. Najprv morušová zmes: Zohrejeme šťavu z morušového kompótu, pridáme päť lyžíc morušového lekváru, päť plátkov želatíny a šťavu z polovice citróna. Nasleduje biely krém. Ten si pripravíme takto: veľký jogurt rozmixujeme s mascarpone a 60 g práškového cukru. V šľahačkovej smotane rozmiešame práškovú želatínu a spolu zmiešame. Vychladnutú morušovú zmes vylejeme do formy a dáme do chladničky. Na vychladnú tú zmes vylejeme biely krém, do ktorého vložíme sterilizované moruše. Po vychladnutí vyklopíme.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame