Morušovo-tvarohová zmrzlina

Morušovo-tvarohová zmrzlina

Na prípravu zmrzliny je asi už trochu zima, ale doma vo vyhriatej kuchyni je možné všetko. Tak si teda spolu pochutnajme na morušovo-tvarohovej zmrzline. Túto lahôdku pre vás zo Sladkého morušového receptára vybral spolu s Magdalénou Zimanovou z Pukanca Michal Herceg. 

Morušovo-tvarohová zmrzlina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na morušovo-tvarohovú zmrzlinu si pripravíme: 250 g jemného tvarohu, 250 ml mlieka, 200 ml šľahačkovej smotany, 140 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 plátkov želatiny alebo balíček práškovej želatiny zastudena, 5 lyžíc morušového lekváru alebo čerstvé moruše. Želatinu rozpustíme v mlieku a necháme to vychladnúť. Vymiešame tvaroh s práškovým cukrom a vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Po vychladnutí všetko spolu zmiešame a dáme do mrazničky na 45 minút. Potom masu opäť rozmixujeme a dáme zase do mrazničky. Tento proces opakujeme niekoľkokrát, aby sa netvorili krištáliky. Nakoniec jemne vmiešame morušový lekvár alebo čerstvé moruše a dáme opäť do mrazničky. Dobrú chuť!

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame