Morušová koža

Morušová koža

Dnes si s Magdalénou Zimanovou z Pukanca povieme, ako sušiť plody moruše. Gazdinky, ktoré využili júlové a augustové slniečko, majú teraz pripravenú výbornú pochúťku, ktorú môžete jesť samostatne alebo aj na koláči. Pokračuje Michal Herceg.

Morušová koža Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Morušovú kožu si pripravíme takto: Plody moruše rozmixujeme. V tenkej, dvoj až trojmilimetrovej vrstve ich vylejeme na potravinovú fóliu na plechu a potom jeden-dva dni sušíme na slnku. Aby sa do morušovej kože nedostali nečistoty, je dobré plech zakryť vzdušnou sieťovinou. Po vysušení kožu stiahneme z fólie, zrolujeme do šúľku, nakrájame na menšie kúsky a máme to. Dobrú chuť! Túto sušenú morušu môžeme pridať napríklad na kysnutý koláč.
 

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame