Včera sme vám ponúkli recept na staré tradičné talianske jedlo, ktoré pripravil Miloš Lachkovič, ocenený titulom Majster kuchár sveta. Dnes si spolu pripravíme plnené zemiakové knedle so škvarkami. Ochutnala ich aj Viera Horáková.
Zemiakové knedle s oškvarkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu plnených zemiakových knedlí so škvarkami potrebujete:
zemiakové cesto
1 cibuľu
2 hrste oškvarkov
4 cesnaky, 3 rožky, petržlenovú vňať
1 lyžicu masti
Postup:
cibuľu na krájame na drobno a urestujeme na masti, pridáme posekané oškvarky, petržlenovú vňať a rožky nakrájané na kolieska.
Necháme vychladnúť.
Mokrou rukou vytvoríme guličky, obalíme v zemiakovom ceste a uvaríme vo vriacej vode.
Zajtra si pripravíme plnené palacinky s hríbovou omáčkou