Zemiakové knedle s oškvarkami

Zemiakové knedle s oškvarkami

Včera sme vám ponúkli recept na staré tradičné talianske jedlo, ktoré pripravil  Miloš Lachkovič, ocenený titulom Majster kuchár sveta. Dnes si spolu pripravíme  plnené zemiakové knedle so škvarkami. Ochutnala ich aj Viera Horáková.  

Zemiakové knedle s oškvarkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu plnených zemiakových knedlí so škvarkami potrebujete:
zemiakové cesto
1 cibuľu
2 hrste oškvarkov
4 cesnaky, 3 rožky, petržlenovú vňať
1 lyžicu masti
Postup:
cibuľu na krájame na drobno a urestujeme na masti, pridáme  posekané oškvarky, petržlenovú vňať a rožky nakrájané na kolieska.
Necháme vychladnúť.
Mokrou rukou vytvoríme guličky, obalíme v zemiakovom ceste a uvaríme vo vriacej vode.
Zajtra si pripravíme plnené palacinky s hríbovou omáčkou

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame