Ako mať poriadok v kuchyni?

Ako mať poriadok v kuchyni?

Jednou z najdôležitejších miestností v domácnosti je kuchyňa. Tá môže byť veľmi funkčná, ale aj nefunkčne zaprataná vecami, ktoré vlastne nepotrebujeme. Ako mať poriadok v kuchyni – v tom vám poradíme tento týždeň. Začíname usporiadaním, spotrebičmi a základnými pomôckami. S Petrom Matúšom zo Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave sa zhovára Marcel Hanáček. 

Ako mať poriadok v kuchyni? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Idete variť a zistíte, že vám dve suroviny chýbajú, cukor stvrdol a z vrecka s múkou vyletí moľa. To sa stáva viacerým. Ako mať poriadok v kuchyni? Niekoľko dobrých rád ponúkame aj v Rádiu Regina. S Petrom Matúšom zo Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave sa zhovára Marcel Hanáček.

Ako mať poriadok v kuchyni? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte na doplnenie: Ak zistíte, že máte v byte mole, existuje len jediná rada – všetky balenia potravín zo špajzovej skrine bez ľútosti vyhodiť, skrinky dôkladne povysávať a vydezinfikovať. Mole prežijú aj v papierových obrúskoch alebo v košíkoch, kde skladujete pečivo. A ešte jedna rada – nekupujte si potraviny do zásoby. Na jednej taške som videl veľmi logický nápis: Kupujem len koľko zjem a zjem všetko, čo nakúpim. 

Mať poriadok v kuchyni, to dá zabrať. Ono – niekedy máme neporiadok preto, lebo robíme chyby už pri varení. Niekoľko dobrých rád má pre nás Marcel Hanáček, ktorý sa rozprával s Petrom Matúšom zo Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave.

Ako mať poriadok v kuchyni? - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám ponúkame niekoľko rád do kuchyne. Tam sa väčšina kuchárov orientuje dobre, ale nezaškodí si zopakovať niekoľko pravidiel, ktoré nám život v kuchyni môžu spríjemniť. S Petrom Matúšom zo Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave sa zhovára Marcel Hanáček.

Ako mať poriadok v kuchyni? - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak aj vy pijete kompótovú šťavu rovno z misky, kým vás nik nevidí, nie je to žiadna tragédia. Aj keď – viete, aká je ozajstná dáma? To je taká, ktorá si aj doma, keď ju nik nevidí, naberá cukor do kávy klieštikmi. 

Tento týždeň sme vám radili ako mať poriadok v kuchyni a ako si užiť stolovanie a dnes máme pre vás ešte jeden prídavok. S Petrom Matúšom zo Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave sa zhovára Marcel Hanáček.

Ako mať poriadok v kuchyni? - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To boli naše dobré rady do kuchyne a k stolu a na budúci týždeň zmeníme tému.

Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame