Kapor smažený

Kapor smažený

Spisovateľka  a etnografka Terézia Vansová vydala prvú kuchársku knihu v slovenskom jazyku v roku 1914. Obsahuje viac ako 900 receptov a autorka kládla dôraz najmä na to, aby pokrmy boli výživné, chutné a nie drahé. Ten dnešný môže byť tipom pre tých, ktorí majú radi ryby. Práve z tejto knižky ho spoločne  pre vás vybrali šéfredaktorka časopisu Gastro Viera Dudášová a Miroslav Würfl.

Kapor smažený Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

rozporcovaného  kapra
hladkú múku
vajíčka
biele víno
strúhanku
soľ

Postup :  

Očistené ryby nakrájame na kúsky, a necháme ich hodinu odležať v soli. Potom ich dosucha vyutierame. Na tanieri si prichystáme omáčku, ktorá pozostáva z jedného žĺtka, zo štyroch lyžíc bieleho vína a podľa potreby tam pridáme trochu múky aj soli.  Rybu obalíme v tejto omáčke a až potom kapra obalíme v strúhanke a vysmážame.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame