Keď Katarína Medveďová – Ovečková pripravuje nejaké obedové menu, samotné deti sú často prekvapené, že variť, to neznamená iba niečo zjesť, ale že je to aj o zážitkoch. Skrátka, Katarína im pri varení dokáže zahrať aj veselé divadielko. Aj preto túto lektorku detskej a rodinnej stravy, oslovila Janka Bleyová.
Špaldová pizza Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
500 g hladkej špaldovej múky
1 čajovú lyžičku soli
300 ml vlažnej vody
1/2 čerstvého droždia
1 čajovú lyžičku medu
Obloženie podľa chuti: paradajkový pretlak/pyré, mozarella, strúhaný tvrdý syr, slaninka, šunka, kukurica
Postup je pomerne jednoduchý:
Do väčšej misy dáme múku a premiešame ju so soľou. V odmerke premiešame 3 dcl vlažnej vody s medom a rozdrobeným droždím. Do hladka vymiešaný kvások vlejeme do múky. Ručne vypracujeme cesto. Ak je príliš vlhké, pridáme múku. Necháme na teplom mieste vykysnúť 45 až 60 min. Z cesta vytvoríme 2 väčšie alebo 4 menšie guľky a ručne (ako s plastelinou, nie vaľkaním) vytvoríme pizze.
Položíme ich na plechy na papier na pečenie, potrieme základom, aký vám vyhovuje a ozdobíme podľa chuti. Pečieme na 250 C cca max. 15 min. Pizza by sa mala piecť na silno ale krátko.