Ako si užiť masáž?

Ako si užiť masáž?

Leto sa nám spája s príjemnými zážitkami, vnemami, vôňami, a toto všetko bude aj v našom seriáli Dobrá rada nad zlato tento týždeň, aj keď jeho téma s letom nesúvisí. Myslíte si, že o masáži viete všetko a že v tomto smere nepotrebujete rady? Tak počúvajte, možno sa vám niektoré zídu. S fyziomasérkou Paulínou Baloghovou sa zhováral Marcel Hanáček. 

Ako si užiť masáž? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Masáž je väčšinou príjemná procedúra, ktorú asi väčšina z nás nepotrebuje vysvetľovať. Ale aj tu je niekoľko vecí, ktoré by ste mali vedieť a nad ktorými ste možno doteraz nepremýšľali. S fyziomasérkou Paulínou Baloghovou sa zhováral Marcel Hanáček.

Ako si užiť masáž? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Masáž je niečo, o čom bežne nepremýšľame – ak máme chuť, alebo ak sa cítime stuhnutí, na nejakú sa objednáme. Ale to je otázka – na AKÚ masáž sa objednať? A ku komu? Ako spoznám, že ten masér bude vedieť, čo potrebujem? S fyziomasérkou Paulínou Baloghovou sa zhováral Marcel Hanáček.

Ako si užiť masáž? - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Základné pravidlo preto znie: pri masáži buďte vnímaví. Ak je vám niečo nepríjemné, povedzte to. Ak ste prekonali vážnejšie ochorenia alebo zranenia, povedzte to masérovi. Tým skôr, ak idete k niekomu prvý raz.

Masáž je pre mnohých príjemným relaxom, alebo úľavou pri stuhnutých svaloch alebo keď sme – ľudovo povedané – seknutí. Sú však aj takí, ktorým masáž nie je príjemná a dokonca takí, ktorí by mali zvážiť, či vôbec k masérovi ísť. S fyziomasérkou Paulínou Baloghovou sa zhováral Marcel Hanáček.

Ako si užiť masáž? - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



V tomto našom seriáli vám radíme v najrozličnejších oblastiach od zákonov a predpisov, až po voľný čas. Niekedy je totiž dobrá rada nad zlato aj tam, kde by sme ju nečakali. Tento týždeň sme radili, ako si užiť masáž. S fyziomasérkou Paulínou Baloghovou sa zhováral Marcel Hanáček.

Ako si užiť masáž? - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Opäť teda platí logika – za málo peňazí málo muziky. Radšej si priplatiť za kvalitu ako zbytočne vyhodiť sedem eur za masáž, ktorá mi v tom lepšom prípade nepomôže, v tom horšom mi môže naopak ublížiť. Budúci týždeň pokračujeme dobrými radami na tému: Ako minimalizovať  tvorbu odpadu v domácnosti?

Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame