Ak máte pri varení chuť trochu aj experimentovať a popustiť uzdu fantázii, ponúkame vám tento týždeň „drobnosti“ ajurvédskej kuchyne. S novinárkou a obdivovateľkou ostrovnej Srí Lanky - Biankou Stuppacherovou ich pripravuje Janka Bleyová.
Kokosové placky roty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na srílanské kokosové placky roty teda potrebujeme:
dva hrnčeky hladkej múky, strúhaný kokos, lyžičku soli, trištvrte hrnčeka vody. Malé upozornenie - do placiek nejde vajce!
A postup pri príprave spomínaných placiek je tiež jednoduchý: Zmiešame múku, kokos, soľ a vodu, aby vzniklo hladšie cesto, ktoré sa dá uhnietiť do menších guličiek. Necháme ich chvíľku postáť. Guličky vyváľame na placky s priemerom asi 8 centimetrov (aby sa nám valček nelepil na cesto, môžeme ich potrieť troškou oleja a pečieme ich asi minútku na suchej panvici z každej strany, kým neuvidíme hnedé škvrny. Skvelé sú teplé práve vybraté z panvičky.