Kapusta s mäsom po račiansky

Kapusta s mäsom po račiansky

Račianske tradičné špeciality ovláda aj Daša Ostertágová, odborníčka na školské stravovanie. Dnes nám spolu s Beátou Repíkovou pripraví Kapustu s mäsom, samozrejme po račiansky.   

Kapusta s mäsom po račiansky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
500 g bravčového mäsa z karé, 40 g masti, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 väčšia cibuľa,  cesnak, 700 g kyslej kapusty, bobkový list, 2  väčšie zemiaky, 1 dl kyslej smotany.
Ako na to:
Umyté karé nakrájame na rebierka, okraje narežeme a na horúcej masti na panvici z oboch strán prudko opečieme. Opečené rebierka vyberieme, osolíme a okoreníme.  Na masti po vypečení mäsa upražíme do zlatohneda očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a na kocky pokrájanú údenú slaninu, ktorú necháme rozškvariť.  Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, bobkový list, mletú červenú papriku, postrúhaný cesnak, pomiešame a za občasného pomiešania prikryté dusíme. Udusenú kapustu zahustíme očistenými a  postrúhanými zemiakmi.
Rebierka poukladáme do pekáča, na ne dáme udusenú kapustu, zalejeme rozšľahanou smotanou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 °C asi 10 až 15 minút.
Podávame s uvarenými  alebo opečenými  zemiakmi, alebo zemiakovými lokšami, či knedľou zo špaldovej múky.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame