Šťavnatý steak so syrovou omáčkou

Šťavnatý steak so syrovou omáčkou

Tento týždeň sme ostali v našom hlavnom meste a ponúkame vám recepty z kuchyne bratislavskej reštaurácie na Miletičovej ulici. Dnes si pochutnáme  na šťavnatom mäsku. S kuchárom Róbertom Šoltom sa rozprával Miroslav Würfl. 

Šťavnatý steak so syrovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 2 porcie potrebujeme tieto SUROVINY :

250 g bravčového karé 
250 g šampiňónov    
3 dcl sladkej smotany   
1 cibuľu
plátkový syr   
olej
jemný zemiakový škrob
soľ
a čierne korenie.

Postup:

Bravčové karé si  naklepeme, osolíme, okoreníme a na horúcom oleji prudko opečieme z oboch strán. Na panvici si na oleji do zlatista osmažíme cibuľku, pridáme polovicu nakrájaných šampiňónov a krátko podusíme. Mäso si uložíme na plech, na karé položíme šampiňóny aj plátok syra a pri teplote 170°Celzia  pečieme v rúre asi 10 minút.  Omáčku si pripravíme v panvici s druhou polovicou šampiňónov – zalejeme smotanou, necháme prevrieť a zahustíme štipkou zemiakového škrobu.
Pri servírovaní steak polejeme omáčkou a ako prílohu podávame americké zemiaky.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame