Fórum: Postihy páchateľov týrania zvierat v praxi

Fórum: Postihy páchateľov týrania zvierat v praxi

Do rubriky Fórum nám poslala fotografie poslucháčka z jednej obce z okresu Nové Zámky,
na ktorej je na zatvorenom dvore  niekoľko vyhladovaných psov žijúcich v katastrofálnych podmienkach. Citujeme poslucháčku: „Platí vôbec v praxi zákon, že zviera nie je vec?
Stále sa stretávame s prípadmi zanedbávania, neustále počujeme o prípadoch týrania zvierat.
Dokedy bude takáto situácia trvať? Pýtam sa kde je novy zákon a kto na jeho dodržiavanie  dohliada?“

Tatiane Šuškovej zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová potvrdila, že hoci sa veci hýbu pomaly, predsa len sa niečo deje a že aj po rokoch nečinnosti je v tejto oblasti aj malý pokrok veľkým úspechom.  

Fórum: Postihy páchateľov týrania zvierat v praxi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V parlamente čaká na schválenie návrh zákazu držania psov na reťaziach, petíciu podpísalo 50 000 ľudí. V roku 2021 nadobudne účinnosť zákaz kožušinového chovu, na ministerstve školstva sa dnes vedú rokovania, aby sa téma empatie ku zvieratám stala súčasťou etickej výchovy. Takže aj keď sa nám zdá, že sa nič nedeje, postoje k živým tvorom v našom okolí sa síce pomaly, ale predsa len menia. 

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilsutr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame