V našich domácnostiach sa často varia zdravé a chutné pokrmy. V tomto trende budeme pokračovať aj v nasledujúcich minútach. Na kopaničiarsku špecialitu zo Starej Turej bol zvedavý Miroslav Würfl. Podrobnosti mu vyrozprávala miestna gazdinka Jitka Durcová.
Zemiaky s tvarohom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
zemiaky
tvaroh
soľ
rascu
olej alebo masť
cibuľu
ako prílohu kyslú kapustu alebo zavárané uhorky
POSTUP:
Najskôr si v slanej vode uvaríme na kocky nakrájané zemiaky, do vody pridáme aj trochu rasce. Uvarené zemiaky scedíme, a ešte teplé servírujeme priamo na tanier. Posypeme tvarohom, a vrch ozdobíme opraženou cibuľkou. Ako prílohu podávame kyslú kapustu alebo zavárané uhorky.