Päť jazykov lásky

Päť jazykov lásky

Začal sa valentínsky týždeň a mnohí partneri sa práve v týchto dňoch snažia priblížiť svojim milovaným polovičkám. Nie vždy je však jednoduché nájsť tie správne slová, či prijateľnú formu, preto sa oplatí poznať najdôležitejší z piatich  jazykov lásky vášho partnera.
Ako vlastne jazyky lásky vznikli? O tom sa Marcela Jedináková rozprávala s psychologičkou a lektorkou Dagmar Sliackou. 

Päť jazykov lásky 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Koncom tohto týždňa je sviatok zaľúbených - Valentín a mnohí už teraz uvažujú, čím prekvapia svoje polovičky. Pritom stačí tak málo- venovať jej viac času a pozornosti. Čas a pozornosť je ďalší z piatich jazykov lásky, a o čom vypovedá? Na to sa Marcela Jedináková opýtala psychologičky a lektorky Dagmar Sliackej.

Päť jazykov lásky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o piatich jazykoch lásky. To preto, že v piatok je sviatok zaľúbených- Valentín a mnohí by chceli ulahodiť svojmu partnerovi prekvapením v podobe pekného darčeka. Ocenia ho najmä tí, pre ktorých sú tým najdôležitejším jazykom lásky hmotné dary. Marcela Jedináková sa rozprávala so psychologičkou a lektorkou Dagmar Sliackou.

Päť jazykov lásky 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas tohto valentínskeho týždňa hovoríme o tom, ako sa môžeme viac priblížiť svojim polovičkám. Z predchádzajúcich častí už poznáme päť jazykov lásky, ktorými sú : slová ocenenia a uistenia, čas a pozornosť, skutky a služby, hmotné dary a dotyky. Čo ale robiť v prípade, keď krištáľovú guľu nemáme a cítime, že náš partner nám je čoraz menej zrozumiteľný? Aj na to sa Marcela Jedináková opýtala psychologičky a lektorky Dagmar Sliackej.

Päť jazykov lásky 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes je sviatok všetkých zaľúbených, preto sa celý týždeň venujeme jazykom lásky a úrovniam, prostredníctvom ktorých sa s partnerom môžeme vzájomne prepojiť. Odborníci jednotlivé úrovne nazývajú intimitami. Dôležitou je aj sociálna intimita, spoločenský kontakt, teda priatelia. Marcele Jedinákovej viac povedala psychologička a lektorka Dagmar Sliacka.

Päť jazykov lásky 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na budúci týždeň sa pozrieme na to, ako využívať služby advokáta. Pri aktuálnych kauzách, ktoré sleduje aj verejnosť, už niektorých advokátov poznáme aj po mene. Vedeli by ste však, ako postupovať, ak by ste služby advokáta potrebovali vy? Ako si dohodnúť odmenu pre advokáta, ako odmietnuť advokáta s ktorým nie ste spokojní a ako s advokátom komunikovať? O tomto všetkom budeme hovoriť o týždeň.

Autorka: Marcela Jedináková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame