Králik so zeleninou

Králik so zeleninou

Tento týždeň si pochutnáme na rozmanitých jedlách: mäsitých, múčnych i šalátoch. Všetky nám ich pripraví Alžbeta Belanská z Turej Lúky neďaleko Myjavy. A čo nám upečie ako prvé? Povedala Michalovi Hercegovi. 

Králik so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na králika so zeleninou potrebujeme: Predné a zadné nohy z králika, 5 dg údenej slaninky, mäsitú papriku, šalotku alebo drobnejšie cibuľky (aspoň 6-7 kúskov), veľkú cibuľu, malú konzervu šampiňónov, 200-300 g zemiakov. Na marinádu: olej, grilovacie korenie, mletú sladkú papriku, čierne mleté korenie, mletú rascu, sušený cesnak a soľ. Umyté králičie mäso dáme na 24 hodín do marinády. Slaninu si nakrájame na plátky a vyložíme ňou pekáč. Na slaninu poukladáme králičie mäso, na väčšie kúsky pokrájanú papriku, cibuľu a poprekladáme šalotkou. Pokvapkáme olejom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry aspoň na 220 stupňov. Necháme piecť 60-90 minút. Odokryjeme, pridáme šampiňóny, na to predvarené zemiaky pokrájané na štvrťky alebo kolieska a spolu dopečieme. 15 minút pred dopečením ešte odokryjeme, aby jedlo chytilo kôrku.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame