Uličkami starého mesta: Štúrova ulica

Uličkami starého mesta: Štúrova ulica

Štúrova ulica v bratislavskom Starom Meste prepája Kamenné námestie a Námestie SNP so Šafárikovým námestím. Križuje Gorkého ulicu, Jesenského, Grösslingovú, Medenú ulicu a Tallerovu ulicu. Už niekoľko mesiacov má nový asfaltový povrch a turisti na priľahlých chodníkoch kráčajú po vynovenej dlažbe. Súčasnosť sa tu prelína s minulosťou, pretože táto ulica  je mimoriadne bohatá na vzácne budovy a architektonické pamiatky. S dlhoročnou  sprievodkyňou Vierou Jančuškovou sa teraz vyberieme od Manderláku smerom k Starému mostu.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V centre nášho hlavného mesta nájdeme viacero zaujímavých výtvarných a architektonických  prvkov nielen na historických, ale aj na súčasných zrenovovaných objektoch. Také sme pred pesničkou našli aj  na vynovenej Štúrovej ulici.  Naše rozprávanie so sprievodkyňou Vierou Jančuškovou sme prerušili vo chvíli, keď sme stáli pred budovou postavenou podľa projektu budapeštianskych architektov Dezidera Jakaba a Marcela Komoru.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ďalšie tajomstvá a zaujímavosti domov nielen na Štúrovej ulici, po ktorej sme sa  dnes prechádzali so sprievodkyňou Vierou Jančuškovou, môžete odhaľovať aj vy. V rámci Bratislavských mestských dní je cez víkend na programe viacero odborných prednášok spolu s prehliadkou ulíc najmä v centre mesta, bezplatný vstup pre Bratislavčanov do múzeí, galérií, historických palácov, do zoologickej záhrady a pripravené sú aj vyhliadkové plavby loďou po Dunaji.

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame