Obrázky krajiny: Lesy Malých Karpát

Obrázky krajiny: Lesy Malých Karpát

Z hľadiska cestovného ruchu je jednou z najkrajších lokalít na západnom Slovensku Záhorie a celé pohorie Malých Karpát. Stačí keď sa vyberieme od Trnavy smerom do Smoleníc, od Bratislavy cez Pezinskú Babu, alebo od Zohora smerom na Plavecký Mikuláš. A v týchto miestach sa dnes pristavíme. Martin Jurčo sa porozprával o zaujímavostiach tejto lokality s riaditeľom správy Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty Petrom Puchalom.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S riaditeľom správy Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty Petrom Puchalom sa prechádzame po Záhorí, presnejšie povedané po lesoch v okolí Plaveckého hradu i Plaveckého Mikuláša. Práve tam sa nachádzajú najhodnotnejšie lokality Malých Karpát – pre turistov, ale aj pre ochrancov prírody. Našťastie sa tieto dve aktivity darí skĺbiť – a tak sa po okolí Plaveckého hradu môžeme prejsť aj my. Peter Puchala najprv Martinovi Jurčovi pripomenul, čo si treba všímať.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Boli sme na Záhorí spolu s riaditeľom správy Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty Petrom Puchalom. Pripomeňme, že už onedlho – od mája sa začne opäť aj víkendová premávka osobných vlakov na trati Zohor – Plavecké Podhradie. Vlak bude chodiť v sobotu a v nedeľu a bude mať aj vozeň pre bicykle. Vlak pôjde cez obce Lozorno, Jablonové, Pernek, Kuchyňa, Rohožník, Sološnica a Plavecké podhradie. O obnove prevádzky vás budeme v Rádiu Regina ešte informovať.

Autor: Martin Jurčo; Ilustr. foto: memory Catcher

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame