Bratislavská Koliba je zelenšia

Bratislavská Koliba je zelenšia

Medzi lukratívne adresy v Bratislave patrí Koliba. Čuduj sa svete, na jednom zelenom mieste tam nepribudla betónová opacha ale pekne upravený parčík. Igora Daniša zaujímalo, ako sa starostovi Nového Mesta Rudolfovi Kusému podarilo vyšmyknúť z hľadáčika developerov.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V oddychovej zóne Gaštanice sú v tieni gaštanov lavičky, altánok, detské ihrisko, fitness prvky aj výbeh pre psov. O útulnej Gaštanici na Kolibe netušia ani mnohí Bratislavčania. Je totiž utajená za garážami a malou predajňou potravín.

Za všetkým hľadaj ženu. Za upraveným parčíkom na Kolibe aj Dašu Effenbergerovú  z Miestneho úradu Bratislava Nové Mesto. Okrem zubu času existujú aj takí, ktorí si radi dokazujú, že premôžu cvičiace zostavy. Igora Daniša preto zaujímalo, či fínska kvalita zariadení na rozhýbanie kostry vo vynovenej  Gaštanici odolá vandalom. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Gaštanici spílili staré stromy, ošetrili 140 a vysadili 29 nových stromov. Okrem gaštanov aj duby a hrab. Na revitalizáciu Gaštanice na bratislavskej Kolibe išlo 330 tisíc eur. Nórsky grant zaplatil z tejto sumy až 225 tisíc eur.


Autor: Igor Daniš; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame