Aj v treťom veku sa dá tešiť zo života

Aj v treťom veku sa dá tešiť zo života

Ľudí v tzv. treťom veku pribúda na celom svete. Aj na Slovensku. Za posledných desať rokov sa ich počet zvýšil takmer o 135 tisíc. V súčasnosti ich je jeden milión 35 tisíc. Medzi nimi je mnoho takých, ktorí túžia aktívne vyplniť čas. Učiť sa, poznávať, športovať aj vzdelávať sa. Jednou z obľúbených činností sú aj poznávacie zájazdy doma aj v zahraničí. A tak to, čo sme kedysi obdivovali u našich západných susedov , stalo sa  aj slovenskou realitou. Pri dobre naladených účastníkov zájazdu do Poľska sa pristavila Hana Michalčíková.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Seniori z okresu Partizánske, ktorých sme práve počuli si autobusové zájazdy vychutnávajú. Spomínajú na tie, ktoré boli a plánujú ďalšie. V aktivitách nezaostávajú ani dôchodcovia z  Kameničian, ktorí svoju činnosť zamerali na pohybové aktivity a často prostredníctvom nich skvelo reprezentujú svoju obec. Hana Michalčíková má takúto skúsenosť z Považia.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Lekári sa zhodujú v jednom- hýbať sa treba vždy a v každom veku. Nielenže v spoločnosti iných chytíme dobrú náladu, ale zlepšuje sa nám koncentrácia a blahodarne účinky pocítime po psychickej aj fyzickej stránke. Dôchodcovia z Kameničian to vedia a využívajú.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame