Inšpektori verejného poriadku

Inšpektori verejného poriadku

Čistota okolia je veľmi citlivo vnímanou témou obyvateľov miest a obcí. Náš záujem a všímavosť sa však zväčša končí pri „pofrfľaní“ si na daný stav. Aj my však môžeme veci okolo nás meniť. Napríklad konkrétnou sťažnosťou priamo na úrade, cez odkaz pre starostu
alebo nahlásením nedostatkov priamo inšpektorom verejného poriadku. Ako však zistila Tatiana Šušková u Michala Kaliňáka zo Združenia miest a obcí Slovenska, takýchto zamestnancov nemá každá samospráva: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S inšpektorom verejného poriadku mestskej časti Bratislava Nové mesto Vladimírom Gigacom pokračujeme teraz v pracovnej pochôdzke mestom. Základnou povinnosťou inšpektorov verejného poriadku je kontrolovať udržiavanie poriadku, čistoty a hygieny na uliciach a ďalších verejných priestranstvách. A ako zistila Tatiana Šušková vďaka neporiadnym a nezodpovedným ľuďom majú stále plné ruky práce: 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak ako platí okrídlené, že každý je strojcom svojho šťastia, tak platí aj, že každý z nás je strojcom poriadku okolo seba, keby nám často nevypadol z ruky papierik, nevynášali sme odpad tam, kam nepatrí a pravidelne si zametali pred vlastným prahom, práca inšpektorov verejného poriadky by nebola potrebná. Ale asi ešte pretečie veľa vody, kým sa tak stane.  

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame