V Trnave vzniká nový kultúrny priestor

V Trnave vzniká nový kultúrny priestor

Výstavy, prednášky, koncerty, ale dokonca aj priestor pre umelcov, ktorí by tam mali mať svoje zázemie. Aj také sú ambície nového projektu Nádvorie. Vzniká v samom centre Trnavy a je zložený z viacerých budov a centrálneho nádvoria ako priestoru na verejné podujatia. Projekt vstupuje do svojej finálnej fázy, a už od marca sa doň nasťahujú rôzne trnavské združenia a začnú svoje aktivity pre verejnosť. Martina Jurča zaujímala aj stavebná stránka projektu Nádvorie. Jeho súčasťou sú totiž budovy, ktoré sú národnými kultúrnymi pamiatkami.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o projekte Nádvorie v Trnave. Je to sústava zrekonštruovaných budov v samom centre mesta neďaleko námestia. Investor ich bude postupne odovzdávať rôznym združeniam, aby v nich realizovali svoje kultúrne projekty. Zaujímavé je, že budú poskytovať aj priestor mladým kreatívnym študentom, ktorí budú môcť v týchto priestoroch aj bývať, aj bude to forma ich podpory za umelecké či iné kreatívne výsledky. Viac nám povie Martin Jurčo. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nielen občianske združenie Malý Berlín, ale aj ďalšie združenia sa postupne začnú etablovať v budovách, ktoré sú súčasťou trnavského Nádvoria. Vstup na mnohé podujatia je voľný – a o tých vás už od marca budeme informovať aj v Rádiu Regina. 


Autor a foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame