Divé maky. Vzory pre mladých Rómov

Divé maky. Vzory pre mladých Rómov

Predsudky a prejavy neznášanlivosti k rómskemu obyvateľstvu sú už – ako ukazuje aj nárast extrémizmu - dlhé roky súčasťou celospoločenskej klímy.  Zaujímavé je, že v záplave negatívnych správ sa strácajú, respektíve sa vôbec neobjavujú, pozitívne  príklady Rómov. Občianske združenie Divé maky sa usiluje podporou talentovaných rómskych detí tento stav aspoň trochu zmeniť a projektom Mladí rómski lídri vychovať viac „vzorov úspechu“ pre ostatné deti z rómskeho etnika. Tatiane Šuškovej povedala viac jedna zo zakladateliek združenia Barbora Kohútiková.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Občianske združenie Divé maky sa usiluje vychovať vzdelanú a sebavedomú rómsku generáciu. Tatiana Šušková oslovila najskôr štipendistov programu Mladí rómski lídri Dalibora Cibuľu a Dominiku Čižmárovú. Pokiaľ je Dalibor hudobný talent, Dominika sa od malička rada učila:   

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Projekt Mladí rómski lídri, ktorý funguje už tri roky, združuje skupinu talentovaných detí, úspešných študentov stredných a vysokých škôl, ktorí by sa mali stať „novou  rómskou generáciou“, vzorovými modelmi pre celú rómsku komunitu.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Divé maky

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame