V odraze vody - Zelená voda

V odraze vody - Zelená voda

Z jednej strany vrchy Považského Inovca, z náprotivnej Veľká Javorina a Biele Karpaty. Vodná plocha vzdialená 2 kilometre od Nového Mesta nad Váhom dostala názov  Zelená voda práve od odrazu zelene z hôr. Pôvodne tu pred viac než 30 rokmi vznikli štyri menšie jazerá počas ťažby štrku. Dnes sú už prepojené na celkovej ploche 80 hektárov. Viac sa o ňom i o tunajších možnostiach rekreácie pri tejto vodnej ploche a v okolí dozvieme od Ivety Pospíšilovej.  

V odraze vody - Zelená voda -1časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kombinácia vody a hôr je ideálnou pre oddychový pobyt. Ubytovať sa možno aj v hoteli na opačnom brehu jazera.  Hoci teplota vody tam v týchto dňoch presahuje  sotva 20 stupňov, areál nezíva prázdnotou.  Na Zelenej vode sa počas leta konajú víkendové diskotéky na pláži a v posledný augustový víkend tam zavíta rodinný festival Rozprávkoland.

Zelenú vodu pri Novom Meste nad Váhom si okrem dovolenkárov obľúbili aj chalupári. Na protiľahlej pláži oproti kempu sa rozprestiera dnes už nahusto zastavaná chatová osada. Pôvodné malé chatky si tu pred tridsiatimi rokmi postavili najmä pracovníci vtedajších pozemných stavieb, ktoré tu ťažili štrk. Dnes už však takých nájdeme málo. Uličkami chatovej osady sa poprechádzala aj Iveta Pospíšilová. V jednej z nich oslovila mamičku s dcérou.

V odraze vody - Zelená voda - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na krátku prechádzku sa oplatí ísť práve do spomínanej chatovej oblasti a obzrieť si architektonickú pestrosť zástavby. Zelená voda môže byť aj dobrou osviežovacou zastávkou na ceste do Malej Fatry, či Nízkych alebo Vysokých Tatier. Na budúci rok sa pomerne skromný areál zrejme zmení, keďže sa tu už čoskoro má začať dlho avizovaná výstavba aquaparku.

Galéria

IMG_20180716_134506.jpg IMG_20180716_134851.jpg IMG_20180716_132843.jpg IMG_20180716_134433.jpg
Autorka a foto: Iveta Pospíšilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame