Prijateľní

Prijateľní

Aj vy hovoríte deťom, že keď sa budú dobre učiť nájdu si dobré zamestnanie? V prípade rómskych detí to neplatí vždy na sto percent. Rómovia by mali byť na trhu práce prijateľní, tvrdia autori kampane na podporu rómskej zamestnanosti. Tatiane Šuškovej povedala viac Barbora Kohútiková z občianskeho združenia Divé maky: 

Prijateľní - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Experiment Inštitútu finančnej politiky ukázal, že ak si dvaja rovnako šikovní uchádzači pošlú žiadosť o to isté zamestnávanie rómsky uchádzač má takmer o 50% menšie šance, že ho vôbec vezmú do zamestnania ako jeho kolegu. Podľa ďalších výsledkov bolo v na pohovor pozvaných približne 40% nerómskych uchádzačov a len 17% rómskych; aspoň nejakú formu odpovede dostalo 69% nerómskych uchádzačov a len 37 percent rómskych uchádzačov...
Trh práce sa však dnes v dôsledku nedostatku pracovnej sily dramaticky mení a zamestnávatelia musia aj v tomto smere meniť svoje stratégie. Oslovuje ich aj kampaň občianskeho združenia Divé maky Prijateľní.sk  na podporu rómskej zamestnanosti.
Zapojil sa do nej aj jeden z najväčších obchodných reťazcov. Tatiana Šušková sa o zamestnávaní Rómov zhovára s Miroslavou Rychtárechovou:

Prijateľní - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Téme zamestnávania Rómov sa venovala Tatiana Šušková.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame