Folklorista Ondrej Demo má 90 rokov

Folklorista Ondrej Demo má 90 rokov

Ondrej Demo patrí k živým encyklopédiám našej ľudovej hudby - nielen v rozhlase, ale aj v celoslovenskom kontexte. Niekoľko desiatok rokov pracoval v redakcii ľudovej hudby - nielen pri predstavovaní rôznych interpretov ľudovej hudby, ale aj pri zbieraní autentického folklóru a vydávaní nosičov tohto hudobného žánru. Práve zajtra sa tento rodák z Branova neďaleko Nových Zámkov dožíva úctyhodnej deväťdesiatky. Ondreja Dema si teraz pripomenieme s Martinom Jurčom.

Folklorista Ondrej Demo má 90 rokov - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pripomeňme, že Ondrej Demo stál aj pri založení Orchestra ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu v roku 1976, pri súťaži rozhlasových nahrávok OIRT a neskôr aj Grand Prix Svetozára Stračinu i Speváckej súťaže Janky Guzovej. Zajtra krátko po desiatej uvedenie Dvojka jeho televízny profil a v nedeľu Ondreja Dema privíta Vlado Franc po desiatej v relácii Túto hudbu mám rád.

Folklorista Ondrej Demo má 90 rokov - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Michal Herceg sa s Ondrejom Demom porozprával o jeho rodnej obci, pretože táto téma je nášmu oslávencovi veľmi blízka. Možno viete, že sa narodil v Branove. Ale kde to vlastne je?

Galéria

Ondrej Demo 1.JPG Ondrej Demo 2-u.jpg Ondrej Demo.jpg
Autori: Martin Jurčo, Michal Herceg Foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame