Záhradné a krajinné inžinierstvo rieši aj zelené plochy

Záhradné a krajinné inžinierstvo rieši aj zelené plochy

Dnes  budeme skloňovať v našej rubrike Veda oblasť záhradného a krajinného inžinierstva. Odborníci z rovnomennej fakulty neriešia len kombináciu objektov so zelenými plochami – ale hľadajú aj riešenia na rôzne problémy. Napr. ako čo najlacnejšie a najrýchlejšie vrátiť zeleň do miest. Zatiaľ je vonku ešte chladno – ale riešiť tento problém počas letných horúčav bude už neskoro. Našťastie, myslia na to aj niektoré samosprávy. Pokračuje Martin Jurčo. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zeleň v mestách je našou dnešnou témou. Aj keď je ešte zima – už teraz mnohé samosprávy či investori riešia problém – ako čo najviac zakomponovať zeleň do centier miest. Tak napríklad v novom návrhu rekonštrukcie námestia v Nových Zámkoch sa veľká zastavaná plocha námestia na viacerých miestach predelila rozsiahlejšou či menej rozsiahlou zeleňou. A zeleň takto vrátila život aj na námestia v Seredi, Leopoldove, a v prípadne mobilných záhonov aj do Trnavy.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O prepojení zelene a zastavaných plôch v mestách hovorila profesorka Viera Paganová z Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre s Martinom Jurčom.

Autor a foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame