Tradícia pretavená do súčasnosti

Tradícia pretavená do súčasnosti

Základná škola  s materskou školou Milana Hodžu v Bratislave má dlhú históriu.  Minulý rok oslávila 80. výročie. V roku 1937 ju slávnostne otvoril doktor Milan Hodža. Škola mala rôzne pomenovania, dokonca niesla meno aj Petra Jilemnického, okrem toho to bola aj základná škola Palisády a od roku 2002 bol jej opäť prinavrátený názov po politikovi a štátnikovi Hodžovi. Sídli v dvoch budovách, prvý stupeň, školský klub a materská škola sa nachádzajú na Podjavorinskej ulici a druhý stupeň je na rohu Palisád a Škarniclovej ulice. Mária Babinská sa zhovárala s riaditeľkou školy Etelou Hessovou.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Základnej škole  s materskou školou Milana Hodžu v Bratislave majú desatoro absolventa školy. V prvom rade by mal byť slušným človekom. Okrem toho má mať v sebe kus empatie, tolerancie, ale aj asertivity. To sú len niektoré myšlienky z desatora. Mária Babinská oslovila viacerých žiakov. Najskôr sa Táni spýtala, čo vie o Milanovi Hodžovi.     

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Základná škola  s materskou školou Milana Hodžu má 27. marca od 9.00 do 11.00 hod. deň otvorených dverí. Konkrétne na prvom stupni na Podjavorinskej ulici v Bratislave.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame