Projekt PamMap

Projekt PamMap

Docent Juraj Šedivý z Filozofickej fakulty UK je autorom viacerých domácich i zahraničných štúdií. Patrí k nim aj Brezalauspurc – ide o jednu z piatich častí rozsiahlej monografie o dejinách Bratislavy a jej regiónu od prvých stôp osídlenia do konca 20. storočia. V súčasnosti sa dejinám nášho hlavného mesta intenzívne venuje najmä v rámci projektu PamMap. Miroslavovi Würflovi najskôr vysvetlil, čo sa skrýva pod týmto názvom. 

Projekt PamMap - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Docent Juraj Šedivý  z Filozofickej fakulty UK sa vo svojej vedecko-pedagogickej činnosti zameriava na stredoveké dejiny, písomnú kultúru a vývoj miest - najmä Bratislavy. Koordinuje viacero vedeckých projektov - jedným z nich je pamäťový portál pre dejiny Bratislavy s názvom PamMap. Miroslavovi Würflovi vysvetlil, ako tento projekt dokáže prepojiť vedecký výskum a pamäťové inštitúcie so záujmom širokej verejnosti.

Projekt PamMap - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomínaný pamäťový portál naozaj zachytáva udalosti z viacerých oblastí nášho spoločenského života. Ak majú vaši predkovia korene v Bratislave, určite stojí za to doň nahliadnuť. Možno sa tu o svojich príbuzných dozviete aj niečo viac

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Facebook PamMap

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame