Leto tretieho veku v Zabudišovej

Leto tretieho veku v Zabudišovej

K letu patria aj vychádzky do prírody. V minulú sobotu sa takmer stovka milovníkov prírody vybrala zo Zabudišovej do asi hodinu vzdialených Haluzíc na rozhľadňu. Nočný pochod sa v skutočnosti začal už neskoro popoludní a zúčastnila sa na ňom aj Iveta Pospíšilová. Predseda občianskeho združenia Naša Zabudišová Jozef Horečný mal radosť z hojnej účasti.

Leto tretieho veku v Zabudišovej - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac i menej skúsení turisti putovali po zelenej turistickej značke cez lúky, pastviny, les i malú obec Haluzice. Zastavili sa pri rekonštruovanom neskororománskom kostolíku z prvej polovice 13. storočia. Odtiaľ sa krátkym výstupom dostali k rozhľadni. Trasu prešli za dve hodiny.

Rozhľadňa v Haluziciach s výškou viac než sedem metrov patrí medzi najnižšie rozhľadne. Poskytuje však pekné výhľady. Kam, to sa dozvieme od Ivety Pospíšilovej a Jozefa Horečného.

Leto tretieho veku v Zabudišovej - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na spiatočnej ceste za splnu Mesiaca bolo pre niektorých najväčším zážitkom vidieť západ červeného slnka prekrytého pásom mraku. Pre iných zase cvrkot svrčkov a dokonca aj mihot skupiny čeloviek. Noc má jednoducho svoju moc. A nezáleží na tom, či ste v kategórii tretieho alebo prvého veku. Ak by ste so Zabudišovanmi chceli niekedy putovať, najbližší termín sa ponúka 29. októbra, keď sa s rodákmi z dnes už neexistujúcej osady Dúžniky vyberú práve tam. Rádio Regina bude opäť pritom.

Galéria

2.jpg 4.jpg 0.jpg 3.jpg
Autorka: Iveta Pospíšilová Foto: Iveta Pospíšilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame