Čo vy na to? Slnko - teplo, svetlo, energia

Čo vy na to? Slnko - teplo, svetlo, energia

Niekto to môže nazvať volaním prírody, niekto si to vie odôvodniť teoreticky aj logicky, pravdou však je, že ľudia sa s príchodom teplých slnečných dní tvária a cítia šťastnejšie, spokojnejšie. Ľudovít Jakubove sa tento týždeň vydal zisťovať čo nám teplo slnečných lúčov prináša, čo spôsobuje.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Človek a príroda majú byť v harmónii. Keď je noc, máme spať. Ak mrzne a fúka, máme sa skryť a zohriať. A keď príde slnko, máme sa slniť alebo radšej skryť?

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prišla jar, teplé slnečné lúče, ktoré sa občas javia už aj ako letné. Niektorí ľudia sa z toho tešia, klimatológovia zdvíhajú prst! Ľudovít Jakubove oslovil jedného z nich s otázkou, či situáciu treba brať naozaj vážne, alebo stačí tak "trampovsky"?  Naozaj tu budeme mať rastliny a živičístvo ako v teplých krajinách?

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po lekárke, psychologička a klimatológovi sa dne s Ľudovít Jakubove porozprával o teplých slnečných lúčoch so znalcom studenej Škandinávie, cestovateľom a prekladateľom mimoriadne obľúbených severských kriminálok.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako vnímame teplo slnečných lúčov sme si už prebrali z rôznych strán, dnes sa však Ľudovít Jakubove opýtal úplne nevidiaceho akordeónistu Vladimíra Košíka, ktorý vedie unikátny 22 členný akordeónový orchester a dnes majú v Košiciach slávnostné vystúpenie na oslavu 30. výročia založenia orchestra.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Ľudovít Jakubove; Ilustr. foto: Jill111

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame