Dobrá rada: Ako prežiť v zdraví na kúpalisku

Dobrá rada: Ako prežiť v zdraví na kúpalisku

Pred blížiacimi sa letnými prázdninami sa budeme tento týždeň v dobrých radách venovať nástrahám, ktoré číhajú na kúpaliskách. Konkrétne po zdravotnej stránke. Dalibor Uhlár sa opýtal humánnej parazitologičky Dr. Anny Totkovej – s akými baktériami, vírusmi a plesňami sa najčastejšie stretne návštevník na verejnom kúpalisku alebo plavárni.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa v najbližšie dni chystáte navštíviť termálne kúpalisko, zídu sa vám aj dnešné rady. Totiž aj teplá termálna voda je živnou pôdou mnohých mikroorganizmov. No a keďže chceme prežiť leto v zdraví, Dalibor Uhlár sa opýtal humánnej parazitologičky Dr. Anny Totkovej – na možné riziká ochorenia z termálnej vody.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o rôznych zdravotných nástrahách na kúpaliskách. S akými baktériami či vírusmi sa môžeme stretnúť na prírodnom kúpalisku na jazere – pýtal sa Dalibor Uhlár sa opýtal humánnej parazitologičky Dr. Anny Totkovej.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako prežiť leto v zdraví na kúpaliskách, o tom sú tohto týždňové dobré rady. Včera sme hovorili o zdravotných nástrahách na prírodných jazerách, v ktorých plávajú aj kačice prípadne aj domáci miláčik pes. Môžu kúpajúce sa, či plávajúce zvieratá preniesť nejaké baktérie, či infekciu aj na človeka?

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sme sa snažili poradiť vám, ako prežiť leto v zdraví na kúpaliskách. Dnes si to ešte zrekapitulujeme. Na čo si treba dať pozor z hľadiska infekcií a a baktérií na verejených kúpaliskách.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po týchto dobrých radách budete azda dobre pripravený na leto, a nástrahy o ktorých sme hovorili sa vám neprihodia. V pondelok zmeníme tému.



Autor: Dalibor Uhlár; ILustr. foto: PIxabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame