Duševné zdravie na pracovisku

Duševné zdravie na pracovisku

Už máte za sebou takmer polovicu pracovného času a tešíte sa ako doma vypnete? Práca je dôležitou súčasťou nášho života. Okrem toho, že nás živí, pomáha nám realizovať sa, napĺňať si osobné ciele či hľadať nových priateľov. Na druhej strane je to práve práca, ktorá sa môže v živote stať aj hlavným zdrojom emočného napätia a štartovacou čiarou rôznych psychických problémov. Aj preto si tento rok za nosnú tému pri príležitosti nedávneho Svetového dňa duševného zdravia zvolila Svetová federácia za duševné zdravie práve problematiku psychického zdravia na pracovisku. Tatianu Šuškovú najskôr  zaujímalo, či sa dokážete od práce „odstrihnúť“ alebo si ju nosíte v hlave aj domov: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Modré nezábudky pred pár dňami pripomenuli na celom Slovensku prostredníctvom celoslovenskej zbierky Dni nezábudiek dôležitosť psychického zdravia. Tento rok je téma venovaná Duševnému zdraviu na pracovisku. Tatiane Šuškovej posúžil ako príklad samotný predseda správnej rady Ligy za duševné zdravie Martin Knut, ktorý si ako výtvarník nosí prácu domov. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak veríme, že vám to dobre myslí a funguje, a ak nie, že vám niektoré z rád odborníkov, s ktorými sa rozprávala Tatiana Šušková pomôže.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame