Stravovacie zvyky treba pestovať od detstva

Stravovacie zvyky treba pestovať od detstva

Pri príležitosti Svetového dňa potravín organizujú Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách už 5. ročník týždňa Hovorme o jedle. Do podujatia sa prihlásilo 472 základných škôl z celého Slovenska.  Pre žiakov sú pripravené súťažno-vzdelávacie aktivity, deti sa zapájajú aj do výtvarnej súťaže Chutné maľovanie a do literárnej súťaže Prečo potraviny nepatria  do koša. Mária Babinská sa vybrala na Základnú školu Sokolíkova v bratislavskej Dúbravke. Najskôr sa zhovárala s podpredsedom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Dušanom Janíčkom.  Prečo sa pustili do tohto projektu?

Stravovacie zvyky treba pestovať od detstva Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Každý deň žiaci na základných školách diskutujú na rôzne témy. Napríklad v pondelok sa venovali chlebu, obilninám, cestovinám, ale hovorili aj o plytvaní potravinami, včera si zobrali na mušku zeleninu a ovocie a dozvedeli sa odkiaľ jedlo pochádza. Dnes diskutujú o mlieku a mliečnych výrobkoch, zajtra je téma mäso, ryby a vajcia a na záver, v piatok budú hovoriť o cukroch a tukoch. 

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame