Nezmyselné, zavádzajúce či neoverené tvrdenia sa v hovorovej reči voľakedy označovali skratkou „jépépé“, teda jedna pani povedala. V súvislosti so zaručenými informáciami o zdraví či škodlivosti rôznych potravinárskych výrobkov – inštitút „jépépé“ dnes nahrádzajú internetové mýty kolujúce po rôznych sieťach. V poslednom čase sa objavili „zaručené informácie“ o škodlivosti tavených syrov. Ako to teda je? Sú syry prospešné nášmu zdraviu, alebo nie? Túto otázku Janka Bleyová adresovala uznávanej odborníčke na výživu MUDr. Alžbete Béderovej. Najskôr však dala slovo niektorým Bratislavčanom.
Škodlivé? Zdravé? Aká je pravda o tavených syroch? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Rodiskom tavených syrov je Švajčiarsko a túto mliečnu potravinu konzumujú celé generácie, viac ako sto rokov. Isteže, menia sa výrobné technológie i chute ľudí, ale ako ste počuli aj z úst odborníčky na výživu MUDr. Alžbety Béderovej - kvalita bielkovín a spektrum aminokyselín v spomínaných syroch, zodpovedá kvalite bielkovín základnej suroviny, teda mlieka.