Smrdáky pacientom nesmrdia

Smrdáky pacientom nesmrdia

Vedeli ste, že kúpele v Smrdákoch sú  jedinečným slovenským  unikátom kúpeľnej liečby  viacerých kožných ochorení  v Európe? Kúpele majú najvyššiu koncentráciu treťohorného sírovodíka v Európe  a aj to je dôvod, že  už z diaľky zacítite ich charakteristický  pach. Chorým  Smrdáky však rozhodne nesmrdia.  Ako povedala Janke Bleyovej riaditeľka týchto prírodných liečebných kúpeľov Mária Turjaníková, chorí a klienti k nim totiž za zdravím prichádzajú nielen z celej Európy, ale aj zo zámoria.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prírodné liečebné  kúpele v Smrdákoch sú dôkazom  nesmiernej schopnosti prírody poradiť si s rôznymi zdravotnými neduhmi.  „Smrdácky sírovodík“ sa počas kúpeľa efektívne vstrebáva do tela, čím kožu prekrví a účinne vyživuje. Má protizápalové, imunomodulačné a antibakteriálne účinky, zoslabuje  svrbenie kože a znižuje citlivosť na bolesť každého druhu, a to až o 40 %. Neinfekčné ochorenia kože sa však zďaleka netýkajú iba dospelých, ale postihujú aj deti.  Riaditeľka  kúpeľov  Mária Turjaníková  zaviedla Janku Bleyovú aj do priestorov  vyhradených tým najmenším.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V prírodných liečebných kúpeľoch Smrdáky, ktoré majú  184 ročnú tradíciu a ktoré obrazne i doslova postavili na nohy tisíce pacientov, sme boli s Jankou Bleyovou.

Autor: Janka Bleyová; Foto: TASR/František Iván

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame