Meranie očného tlaku

Meranie očného tlaku

Bez ohľadu na to, či máte oči modré, hnedé, čierne, sivé, alebo hoci zelené – je dobré, ak sú zdravé, teda ak ich neohrozí povedzme glaukóm, teda zelený zákal. Tento týždeň, ktorý je v znamení svetového týždňa glaukómu je totiž najmä v znamení prevencie. Desiatky slovenských očných  ambulancií sa pridali ku kampani prevencie proti tomuto zákernému ochoreniu. Ide o jednoduché meranie vnútroočného tlaku, ktorý je najzávažnejším rizikovým faktorom spomínaného ochorenia. V téme pokračuje Janka Bleyová. 

Meranie očného tlaku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Svetový týždeň glaukómu  potrvá  až do soboty. Ak sa aj vy  rozhodnete venovať svojim očiam niekoľko minút – stihnete to dnes ešte v Nitre, v Trnave a v Bratislave. Zajtra budú pre vás otvorené očné ambulancie v Galante, v Trnave a tiež v Bratislave. Dni, časy a mestá  bezplatného merania vnútroočného tlaku nájdete na webovej stránke www.mojeoko.sk

A k týmto informáciám ešte jedna  dobrá rada – „šéfka“ Slovenskej glaukómovej spoločnosti   primárka MUDr. Erika Vodrážková  takéto vyšetrenie odporúča  každému od 40. roku života aspoň raz za tri roky, no a  pri rizikových pacientoch, samozrejme častejšie.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame