Je margarín škodlivý?

Je margarín škodlivý?

Čím si natierate chlieb - maslom alebo margarínom? Aj tento zvyk totiž podlieha móde. Niekedy sa vyzdvihujú prednosti masla, čiže mliečnych výrobkov, inokedy sa spievajú ódy na margaríny, ktoré majú znižovať cholesterol a preventívne pôsobiť proti srdcovo-cievnym ochoreniam. Soňa Juriková sa zamyslela nad správou, ktorá doslova varovala pred "nebezpečným" margarínom. A zisťovala, ako je to naozaj. Postupovala rafinovane: vybrala sa za človekom, ktorý sa špecializuje na mliečne výrobky a teda by teoreticky mohol mať dosť kritický pohľad na rastlinné margaríny. Oslovila prof. Ľubomíra Valíka z Oddelenia hodnotenia kvality potravín STU.  

Je margarín škodlivý? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aký záver teda vyplýva z rozhovoru Sone Jurikovej s odborníkom na hodnotenie kvality potravín prof. Ľubomírom Valíkom z STU? Ak potraviny konzumujeme s mierou, všetky majú miesto na našom tanieri. A skôr, než uveríme informáciám z internetu, treba si overiť hodnovernosť zdroja, a to aj v prípade, že sa tvári ako vedecká štúdia.

Autor: Soňa Juriková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame