Zdravá výživa: Čo je pre deti najvhodnejšie?

Zdravá výživa: Čo je pre deti najvhodnejšie?

Zvykať si na rôzne chute potravín je zásada, ktorú odborníci na zdravú výživu stále častejšie zdôrazňujú. Ak na ňu budeme pamätať už v jedálničku detí, tak sa v dospelom veku nebudú trápiť napríklad s trpkými či  horkými chuťami niektorých druhov zeleniny. V súčasnosti je módnym trendom pomáhať si mixovanými nápojmi, tzv. smoothie, do ktorých sa dajú šikovne zamaskovať aj neobľúbené druhy zeleniny. Je to schodná cesta ako obohatiť jedálny lístok? Zaujímala sa u odborníka na zdravú výživu Hana Michalčíková, ktorá však najprv dala slovo tým najmenším.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pamätáte si na ľudovú pieseň: „Šošovička, hrášok, fazuľa, kde ste boli tetka Zuzuľa?:Bola som ja na vodičku, budem variť šošovičku.“ Je dobré, že šošovica sa teší záujmu detí nielen v piesni, ale aj na tanieri.  A je jedlom, ktoré zostáva trvalkou u Slovákov. V téme zdravej výživy aj ďalej pokračuje Hana Michalčíková.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa síce, že  telo si pýta to, čo mu najviac treba, ale tak celkom to zasa nie je pravda. Niekedy tie chute musíme aj vedome ovplyvniť. Najmä u detí, aby sa naučili, že strava je pestrá a sladké niekedy musí striedať aj horké. V záujme zdravia.

Autor. Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame