V Leviciach pozývajú ženy na preventívnu gynekologickú prehliadku

V Leviciach pozývajú ženy na preventívnu gynekologickú prehliadku

Manažéri, riaditelia a prevádzkovatelia nemocníc a iných zdravotníckych zariadení, ale aj pacienti či poistenci, skrátka mnohí  olajú po zmene v zdravotníctve. Chcú aby sa zmenilo  financovanie. Štát by mal  hradiť starostlivosť nielen v štátnych nemocniciach, ale aj v menších či v okresných mestách, ktoré poskytujú kvalitnú zdravotnú starostlivosť v regiónoch. V nemocnici v Leviciach, kde je od apríla nový prevádzkovateľ - súkromný subjekt sa rozhodli aj pre “intenzívnejšiu" prevenciu. Nečakať, kým prídu ženy na preventívne gynekologické vyšetrenie, ale aktívne ich vyhľadávať a pozývať do ambulancie prvého kontaktu. S námestníkom pre zdravotnú starostlivosť Gabrielom Mančíkom sa téme venuje Beáta  Repíková.  

V Leviciach pozývajú ženy na preventívnu gynekologickú prehliadku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dodajme, že Levice patria  k regiónom s najvyššou  úmrtnosťou na rakovinu. Preventívny projekt a aktívne pozývanie žien na preventívnu gynekologickú prehliadku do ambulancie   prvého kontaktu by mohol priniesť už v krátkej budúcnosti pozitívnu zmenu.  

Autorka: beáta Repíková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame