Starostlivosť o bicykel počas sezóny

Starostlivosť o bicykel počas sezóny

Tento týždeň sa v rubrike dobrá rada budeme s Jurajom Turisom venovať nášmu bicyklu, ktorý počas letnej sezóny  potrebuje svoju pozornosť. Je dôležité skontrolovať ho a dať mu to čo mu patrí, aby sa vám údržba v konečnom dôsledku neskôr nepredražila. No podľa mechanika z bratislavskej predajne bicyklov Klaudia Čutiho je v prvom rade dôležité uskladňovať ho správne.  

Starostlivosť o bicykel počas sezóny - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa venujeme s Juraj Turisom údržbe bicykla v aktuálnej sezóne. Každý z nadšených cyklistov chce mať predsa svojho dvojkolesového miláčika v tip top stave. Včera sme si prešli kolesá i plášte a dnes  to bude veľmi dôležitý komponent, a to brzdy. Mechanik z bratislavskej predajne bicyklov Klaudio Čuti najprv vysvetlil aké rôzne poznáme.

Starostlivosť o bicykel počas sezóny - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Skontrolovali sme už plášte a kolesá, dokonca aj jednu z najdôležitejších súčastí, a to brzdy. Dnes si náš bicykel umyjeme a premastíme. Čo robiť ak bicykel vydáva čudné zvuky a je značne znečistený? Odpovedá mechanik z bratislavskej predajne bicyklov, Klaudio Čuti.

Starostlivosť o bicykel počas sezóny - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V rámci údržby už máme za sebou kontrolu kolies, plášťov, dezénu, po kontrole sú už aj brzdy, spomínali sme i to ako správne bicykel vyčistiť a naolejovať. A teraz si ho ideme správne nastaviť. Viac už mechanik z bratislavskej predajne bicyklov, Klaudio Čuti.

Starostlivosť o bicykel počas sezóny - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme sa venovali údržbe namáhaného bicykla v letnej sezóne. Skontrolovali sme kolesá a brzdy, bicykel sme sa naučili správne umývať, olejovať a vieme si ho už aj vhodne nastaviť. A dnes sa s Jurajom Turisom pozrieme aj na povinnú a voliteľnú výbavu, ktorú budeme my spoločne s naším dvojkolesovým miláčikom potrebovať. Viac už  mechanik z bratislavskej predajne bicyklov, Klaudio Čuti.

Starostlivosť o bicykel počas sezóny - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autor: Juraj Turis; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame